måndag 25 juni 2012

Midsommar i Skåne

Midsommaren firade vi praktiskt i en liten stuga vid havet som låg under 10 kilometer bort från vårt hem. Vilket betydde att vi kunde åka ut till stugan med vår lådcykel (verkligt ekofirande :). Dessutom var det kort väg att åka tillbaka efter allt vi glömt på midsommaraftonen.

Intressant var att Malmö inte alls tömdes på midsommaren. Hemma i Finland är jag van med att hela staden blir totalt öde när midsommaren infaller. Alla åker ut till landet. Men i Malmö var det fullt av liv och leverne och massa program. Det var meningen att  vi skulle delta i dans runt midsommarstången i Limhamn, men just då öste det ner, så det blev inget lockande alternativ.

Fast man inte kunde bada bastu så
kunde man simma,
i alla fall en del :)
En verkligt intressant grej var Tivoli och ett krimskrams - torg vid Sibbarp. Vi funderade när vi såg att de byggde upp torget, att vem skulle besöka något sådant och mitt i midsommaren... Men tji fick vi, för senare såg vi att det var alldeles smockfullt på torget och folk köpte billiga grejer som tokiga. En kulturskillnad tror jag.
Vi finnar föredrar att sitta och titta på havet och på en öppen eld under midsommaren. En annan sak vi brukar göra är att bada bastu och det saknade jag. Så gott som alla stugor i Finland har nämligen bastu.  I och för sig kunde vi ha besökt havsbadet i Sibbarp, men det där med egen bastu är bättre.

Men vi hade nog en väldigt lyckad midsommar med fint väder. Det regnade bara på förmiddagen på midsommarafton och sedan var det fint ända till förmiddagen på söndag.

Här följer lite foton:


Bron till Köpenhamn

Skuggdans på midsommarafton

Vy från utsiktstornet vid brofästet


Badandet var absolut det roligaste under hela midsommaren

Lekparkerna var också skoj


Tyvärr hade vi ingen Finlands -flagga. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar